Cocu boekt overtuigende eerste overwinning met Vitesse en is hekkensluiter af

15-10-2022 23:02
79

Vitesse heeft voor het eerst sinds de intrede van Phillip Cocu een wedstrijd gewonnen. De Arnhemmers waren in Leeuwarden met 0-3 te sterk voor SC Cambuur.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg voormalig Cambuur-doelman Pieter Bos een passend afscheid. De oud-doelman moest wegens hartproblemen noodgedwongen stoppen met profvoetbal. Zijn laatste wedstrijd keepte hij tegen Vitesse. Het duel kwam moeizaam op gang. Nadat er in de openingsfase weinig was gebeurd, bezorgde Ryan Flamingo de bezoekers na twintig minuten de voorsprong. De middenvelder liep tegen een perfect aangesneden voorzet van Maximilian Wittek aan.

Op slag van rust kreeg Cambuur een penalty, nadat Gabriel Vidovic werd aangetikt door Jamie Jacobs. De VAR draaide dit terug, aangezien het contact buiten het strafschopgebied plaatsvond. Vlak na rust moest Kjell Scherpen met een blessure naar de kant. Voor hem kwam Daan Reiziger, die een kwartier voor tijd van binnen de lijnen zag dat het goed zat.

Cambuur legde de rode loper uit voor Kacper Kozlowski, die vanaf de middenlijn kon opstomen en van randje zestien kon binnenschieten. De avond werd nog mooier voor Cocu en co. Sondre Tronstad bepaalde de eindstand na een flipperkast voor het Cambuur-doel op 0-3.

Vitesse staat door de zege met acht punten op de zestiende plaats in de Eredivisie. Cambuur heeft evenzoveel punten, maar een iets beter doelsaldo. FC Emmen en FC Volendam zijn met zes punten de hekkensluiters.