Spaanse media: Memphis maakt Van Gaal blij met naderende Barça-rentree

Spaanse media: Memphis maakt Van Gaal blij met naderende Barça-rentree

18-10-2022 15:28
24

Goed nieuws voor het Nederlands elftal, ruim een maand voor de start van het WK: Memphis Depay is bijna terug. De aanvaller van FC Barcelona lijkt binnen afzienbare tijd zijn rentree op het voetbalveld te kunnen maken.

Barcelona verwacht Memphis volgende woensdag voor de Champions League-kraker tegen Bayern München terug in de wedstrijdselectie, aldus Spaanse media. Mogelijk kan de 28-jarige aanvaller ook al enkele dagen eerder in actie komen. Athletic Bilbao komt zondagavond op bezoek in Camp Nou.

Memphis liep in de laatste interlandperiode een spierblessure op bij het Nederlands elftal. Het nieuws dat hij inmiddels weer zo goed als fit is, zal met gejuich worden ontvangen door Louis van Gaal. De bondscoach maakte al duidelijk dat hij voor Memphis, mits fit, sowieso een plekje in het vliegtuig naar Qatar zou vrijhouden.

Memphis is de laatste jaren zeer belangrijk voor Oranje en nadert Robin van Persie op de eeuwige topscorerslijst. De aanvaller van Barça staat op 42 goals in 81 interlands. Van Persie maakte er acht meer. Het WK begint voor Oranje op 21 november met een groepswedstrijd tegen Senegal (17.00 uur).