'Van Gaal zei: dat doet geen enkele bondscoach! Ik wel, je gaat spelen'

'Van Gaal zei: dat doet geen enkele bondscoach! Ik wel, je gaat spelen'

19-11-2022 14:11
15

Paul Verhaegh bewaart mooie herinneringen aan Louis van Gaal. De voormalig rechtsback maakte het WK 2014 in Brazilië mee en weet nog goed hoe hem door de bondscoach werd verteld dat hij tegen Mexico zou spelen.

Daryl Janmaat speelde in de groepsfase als rechtervleugelverdediger. Terwijl Verhaegh drie dagen voor de achtste finale tegen Mexico aan het kaarten is met Klaas-Jan Huntelaar en Tim Krul, wordt hij gebeld door Van Gaal: Verhaegh moet zich melden op het kantoor van de bondscoach. "Zo. Verhaegh. Wáárom denk jij dat jij hier bent?", zei Van Gaal volgens de oud-verdediger, opgetekend door het Brabants Dagblad.

Ik denk dat ik ga spelen tegen Mexico", antwoordde Verhaegh. "En waaróm denk jij dat? We hebben alle groepswedstrijden gewonnen. Hoeveel bondscoaches gaan hun basisopstelling dan veranderen? Nee-hee, dat doet geen énkele bondscoach! Maar ík wel! Je gaat spelen", klonk het antwoord van Van Gaal. 

Verhaegh speelde 56 minuten tegen Mexico en werd gewisseld. Het bleek later zijn laatste interland. "Ik speelde slecht. Toen wist ik dat het toernooi voor mij klaar was, mijn kans was voorbij. Ook dáár was Van Gaal heel duidelijk over. Dat knaagt nog weleens, ja. Maar uiteindelijk overheerst de trots."