Van der Meijde fileert Oranje: 'Echt amateuristisch, het was echt heel slecht'

Van der Meijde fileert Oranje: 'Echt amateuristisch, het was echt heel slecht'

26-11-2022 19:25 Laatste update: 19:26
71

Andy van der Meijde is uiterst kritisch op het Nederlands elftal. De zeventienvoudig international stelt dat de ploeg van Louis van Gaal geen kanshebber is voor de WK-eindzege, als er niets verandert.

Oranje speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Ecuador. "Oh oh oh… Wat is het slecht, hè? Dat is niet normaal. Het is echt amateuristisch, hoor", foetert Van der Meijde tegen Vandaag Inside. "Ik weet niet wat er aan de hand was, maar volgens mij moet Van Gaal de vrouwen niet meer uitnodigen. Alle energie was weg. Er zat helemaal niks in", doelt hij op de aanwezigheid van de spelersvrouwen op de training.

Van der Meijde ziet geen lijn in het aanvalsspel van Oranje. "Ze konden nog geen bal naar elkaar toespelen. En buiten de goal van Gakpo hebben ze geen kans gecreëerd. Het was echt heel erg slecht. Zo word je nooit wereldkampioen." Louis van Gaal moet tegen Qatar Steven Berghuis weer laten starten, stelt de oud-aanvaller. "Hij is de man met de creatieve passes, hij is slim en kan een bal wegleggen. Dat mis je gewoon."