Vormer kan niet meer kapot na droomdagen bij Zulte Waregem: 'Is ongelofelijk'

Vormer kan niet meer kapot na droomdagen bij Zulte Waregem: 'Is ongelofelijk'

12-01-2023 07:03 Laatste update: 07:25
12

Ruud Vormer is weer een gelukkig mens sinds zijn overstap naar Zulte Waregem. De middenvelder uit Hoorn scoorde bij zijn tweede wedstrijd tegen STVV in het Belgische bekertoernooi.

"Ik ben eindelijk weer voetballer", vertelde Vormer tegen Sporza na afloop van het bekerduel. "Vanavond was mooi, maar we moeten nu meteen naar de competitie kijken. De degradatie moet vermeden worden. Ik probeer zoveel mogelijk van mijn ervaring te delen met de mannen hier. Iedereen pikt dat ook op. Er heerst nu een goede sfeer, die moeten en zullen we doortrekken naar de komende weken."

Vormer vertrok begin 2023 na negen jaar bij Club Brugge. De middenvelder was daar op een zijspoor gekomen en maakt nu op huurbasis het seizoen af bij Zulte Waregem. Aan het eind van dit seizoen loopt zijn contract in Brugge af en is hij dus transfervrij. Of Zulte Waregem hem ook definitief wil inlijven is nog onbekend.

Trainer Mbaye Leye is in ieder geval laaiend enthousiast over het spel en de houding van de routinier. "Het is ongelooflijk hoe nederig Ruud (Vormer) bij onze club binnengewandeld is. Een voorbeeld? Hij liet Rommens, die tot vorig jaar nog in tweede klasse speelde, een vrije trap nemen, terwijl hij zelf ook voor eigen succes had kunnen gaan. Welke dubbele Gouden Schoen doet zoiets? Vormer zal nog een vitale rol spelen in onze tweede seizoenshelft. Dat heeft hij nu al bewezen."