FC Groningen slaat dubbelslag op de transfermarkt en haalt twee middenvelders

FC Groningen slaat dubbelslag op de transfermarkt en haalt twee middenvelders

17-01-2023 21:48 Laatste update: 18-01-2023 09:15
20

FC Groningen heeft zich versterkt met Johan Hove en Aiman Sehr. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Hove komt definitief over en tekent tot 2026, Sehr wordt voor één of twee jaar gehuurd met een optie tot koop.

De twintigjarige Sehr komt over van het Italiaanse Spezia. Hij kan dus voor één of twee jaar in Groningen blijven. Die keuze is aan de Trots van het Noorden, maar in beide gevallen heeft de club een optie tot koop. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is erg blij met zijn nieuwe aanwinst. "Anderhalf jaar geleden hadden wij Aimar ook in het vizier en wij wilden hem toen al heel graag naar FC Groningen halen. Hij koos toen helaas voor Italië. Aimar is een speler met veel potentie, van wie wij denken dat hij iets kan toevoegen aan onze selectie."

Hove komt op zijn 22e definitief over van de Noorse club Strømsgodset IF. In de Noorse middenvelder ziet Fledderus meer een directe versterking. "Johan is een dynamische middenvelder met scorend vermogen. Hoewel hij pas 22 jaar is, hebben wij de overtuiging dat hij direct van toegevoegde waarde kan zijn voor onze huidige selectie. Wij zijn blij dat Johan voor FC Groningen heeft gekozen en wensen hem heel veel succes."

Sehr is nog niet heel ervaren in het professionele voetbal. De middenvelder speelde tot nu toe drie duels voor Spezia en 37 wedstrijden voor zijn oude club Hammarby IF. Hove heeft al een pak meer wedstrijden in de benen. Hij speelde 128 wedstrijden voor Strømsgodset IF en daarin scoorde hij 29 keer en gaf hij tien assists.