Van Nistelrooij over 'onbespreekbaar' bod: 'In toekomst heel belangrijke speler'

Van Nistelrooij over 'onbespreekbaar' bod: 'In toekomst heel belangrijke speler'

27-02-2023 08:18
55

Ruud van Nistelrooij is blij voor Johan Bakayoko, die met twee fraaie assists een belangrijke rol speelde in de 3-1 zege van PSV op FC Twente. Voor de trainer het bewijs waarom een winterse transfer van de Belg naar Paris Saint-Germain onbespreekbaar was.

De Franse topclub wilde in de winter liefst vijftien miljoen euro betalen voor de negentienjarige rechtsbuiten. "Een verkoop in de winterstop was voor ons sowieso onbespreekbaar, want wij zien in hem een toekomstige en hele belangrijke speler", vertelt Van Nistelrooij op de persconferentie, geciteerd door onder meer het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Dit is zijn eerste seizoen op het hoogste niveau", vervolgt de PSV-trainer over Bakayoko. "Ik heb hem natuurlijk meegemaakt bij Jong PSV. Wat hij nu al doet, hoeveel minuten hij heeft gemaakt, het rendement dat hij laat zien, dat is heel knap. Zelf ligt hij niet heel erg wakker van de de schoenen die hij te vullen heeft, na het vertrek van een aantal andere spelers. Hij heeft niet zo’n last van plankenkoorts, is een jongen die altijd zijn ding doet en gelooft in zijn kwaliteiten."

Van Nistelrooij is ook duidelijk over Fábio Silva, die als linksbuiten speelde. "Hij heeft zich in de basis gespeeld. Thuis tegen Sevilla was hij al een belangrijke factor in het omdraaien van de wedstrijd." In de defensie maken Armando Obispo en Jordan Teze juist een pas op de plaats. "Het is belangrijk dat Teze en Obispo er nu bij blijven en dat wil ik ook van hen zien."