Slot niet in de war door matig Feyenoord: 'Denk dat Ajax ook niet trots was'

Slot niet in de war door matig Feyenoord: 'Denk dat Ajax ook niet trots was'

04-03-2023 23:36
227

Feyenoord kwam zaterdagavond niet sprankelend voor de dag tegen FC Groningen, zo geeft trainer Arne Slot toe. De coach vindt dat echter logisch en is trots op zijn ploeg, na de 1-0 overwinning. Slot laat zich ook uit over de dubieuze rode kaart van Groningen-verdediger Isak Määttä.

Feyenoord leek in eigen huis af te stevenen op puntenverlies tegen Groningen. Oussama Idrissi maakte echter laat de enige treffer van de wedstrijd. Hans Kraay Junior noemt het optreden van Feyenoord 'zeer matig'. "Die woorden kun je er ook voor gebruiken", lacht Slot voor de camera van ESPN. "We speelden negentig minuten lang op de helft van de tegenstander en hadden constant de bal. Maar het is ook niet nieuw voor ons, dat we vanuit het vele balbezit niet overdreven veel kansen creëren."

Wedden

Meer odds

"We komen wel tot veel oeh- en ah-momenten, zoals ik dat noem: ballen die we voor de goal brengen. Dat wij het daar van moeten hebben, daar schaam ik me ook niet voor. Des te knapper is het dat we staan waar we staan", zegt Slot. "Als je zo'n druk programma hebt als wij, speel je allemaal wel eens een mindere wedstrijd. Ik denk dat Ajax ook niet trots was op de manier waarop ze in Arnhem gespeeld hebben (Ajax won vorige week met 1-2 bij Vitesse, red.). Zij winnen dan door twee standaardsituaties. Dat hoort er ook bij in een seizoen, je kunt niet 34 keer geweldig spelen."

Slot snapt dat ze bij Groningen niet blij waren met de rode kaart van Määttä. "Als ik de trainer van Groningen was, zou ik denken: moet je hier de tweede gele kaart voor geven? Regeltechnisch zullen andere mensen er wat van moeten vinden. Ik snap heel goed dat je als Groningen lichtgefrustreerd bent na deze tweede gele kaart. Maar het is niet zo dat het spelbeeld daarna veranderde. Het scheelt natuurlijk wel dat zij met tien man moeten verdedigen, in plaats van met elf.