Jans over FC Twente-dip: Na de wedstrijd tegen PSV was ik boos

Jans over FC Twente-dip: "Na de wedstrijd tegen PSV was ik boos"

06-03-2023 11:20 Laatste update: 11:33
91

FC Twente zit momenteel in een dip, maar waar het precies aan ligt, kan trainer Ron Jans niet met zekerheid zeggen. Hij wijst daar meerdere mogelijke redenen voor aan.

Twente kwam afgelopen weekend niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen sc Heerenveen en dat is de zoveelste remise van de afgelopen periode. "De blessures hebben zeker niet geholpen. Als Zerrouki en Sadílek fit zijn, is dat een geweldig koppel. Sadílek heeft al veel gemist en Zerrouki was geschorst, heeft ook veel aan zijn hoofd gehad (transferperikelen, red.)", aldus Jans bij Studio Voetbal.

Wedden

Meer odds

"Het allerbelangrijkste - en daar zijn we zelf schuldig aan - is dat het verwachtingspatroon veel te hoog was. Je kunt het bescheidenheid noemen, maar ik noem het realistisch: we wilden kampioen worden, maar zagen onszelf niet als kampioenskandidaat. Het was al mooi om erbij te zijn en hadden het gevoel dat het lang kon duren. Anderen laten nu minder punten liggen, terwijl wij dat meer doen", vervolgt Jans.

"Er is nooit één reden, maar ik zie wel een aantal dingen. Er is een verschil of je thuis het publiek achter je hebt of niet, dat helpt echt. Als Pröpper geblesseerd is of uitvalt, mist er toch iets achterin, omdat de organisator en leider weg is. We hebben goede buitenspelers, maar in de uitwedstrijden is ook dat minder. Daardoor scoort de spits weer minder. Dus zeg het maar, ik kan er mijn vinger niet helemaal op leggen."

Jans maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen stopt als trainer van Twente. Of dat bijgedragen heeft aan de mindere periode, weet hij niet. "Na de wedstrijd tegen PSV was ik boos. Ik heb gezegd: luister, tot het einde van het seizoen ben ik de trainer en ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk af te sluiten. Het leeft enorm bij mij. Misschien was het een goed moment om dat aan te geven. Ik denk ook dat spelers veel bezig zijn met hun eigen toekomst."