'Oranje-keeper Verbruggen mag dromen van Premier League, vraagprijs is 17 miljoen'

'Oranje-keeper Verbruggen mag dromen van Premier League, vraagprijs is 17 miljoen'

04-04-2023 07:40
12

Het gaat hard met de carrière van Bart Verbruggen. De twintigjarige Nederlandse doelman mag nu ook dromen van een transfer naar de Premier League. Het Burnley FC van manager Vincent Kompany heeft de zinnen op hem gezet, meldt The Sun.

Burnley gaat momenteel fier aan kop in het Championship en kan promotie eigenlijk niet meer ontgaan. The Clarets zijn zich daarom al volop aan het voorbereiden op een terugkeer in de hoogste klasse van Engeland. In de zoektocht naar versterkingen is het oog ook op Verbruggen gevallen.

De doelman van RSC Anderlecht werd afgelopen zomer al gelinkt aan Burnley, maar beide clubs bereikten toen geen akkoord. De club van Kompany besloot om de Kosovaarse doelman Arijanet Muric te huren van Manchester City. Die lijkt na het seizoen echter terug te gaan keren, waardoor Burnley het vizier weer richt op Verbruggen.

Volgens The Sun is de aanstaande promovendus bereid om bijzonder ver te gaan voor de oud-keeper van NAC Breda. Waar Burnley afgelopen zomer nog vijf miljoen euro bood, ligt de transfersom nu veel hoger. De boulevardkrant stelt dat Anderlecht minstens zeventien miljoen euro wil ontvangen. Ook Manchester United en Liverpool zouden een oogje hebben op de Nederlander.

Bondscoach Ronald Koeman riep Verbruggen tijdens de voorbije interlandperiode voor het eerst op voor Oranje. Zijn debuut maakte hij nog niet.