Harde leerschool deed Ajax-talent voor Amsterdam kiezen: 'Is hij voor gemaakt'

Harde leerschool deed Ajax-talent voor Amsterdam kiezen: 'Is hij voor gemaakt'

18-04-2023 17:32
35

Ajax nam de afgelopen wintertransferperiode Mika Godts over van KRC Genk en liet het zeventienjarige talent eerder deze maand ook debuteren tegen Fortuna Sittard. Vanuit België klinkt er niets dan lof voor de keuze om naar Amsterdam te vertrekken op jonge leeftijd, aangezien deze al razendsnel zijn vruchten heeft afgeworpen.

Voor Godts was het een flinke stap van Genk naar Ajax. De middenvelder stond als een van de grootste talenten van de Belgische club te boek, maar heeft bij zijn nieuwe club zich toch flink moeten aanpassen. "Als je vanuit een mooie topclub in België in Amsterdam terechtkomt, is dat toch nog een aanzienlijk verschil", zegt zijn zaakwaarnemer Niels De Jonck bij Het Laatste Nieuws. "Na Mika's eerste doelpunt bij Jong Ajax zei John Heitinga: 'Mooie goal. Maar vanaf nu moet je het bij ons doen, anders stelt het niets voor."

Harde leerschool of niet, het was een bewuste keuze van Godts om richting Ajax te verhuizen. "Het is ook wel de reden waarom Mika voor hen gekozen heeft. Hij weet waar hij mee bezig is. Mika wil de top bereiken. En daarvoor heb je een sterk karakter nodig, anders wordt het heel moeilijk", klinkt het.

Volgens Thierry Siquet, bondscoach van de Belgische U19, gaat Ajax ook nog heel veel plezier beleven aan Godts. "Voor mij is het logisch dat hij bij Ajax is terechtgekomen. Hij is gemaakt voor die club. Zij houden van dat soort spelers. Mika is iemand die zijn tegenstanders uitdaagt, dribbelt en ook afmaakt. Dat is zijn kracht."