21-04-2023 22:12
77

PEC Zwolle keert na één jaar weer terug in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder kwam vrijdag met de schrik vrij tegen Almere City FC en verzekerde zich door een goal van Thomas van den Belt van promotie.

Almere City FC - PEC Zwolle 1-1
PEC had aan een remise genoeg om promotie veilig te stellen, maar moest wel op bezoek bij nummer drie Almere. De koploper speelde zeker niet zijn beste wedstrijd en ontsnapte toen Álvaro Pena vrij voor de keeper recht in de handen van Jasper Schendelaar schoot. Na 39 minuten moest de topper vervolgens enige tijd worden stilgelegd vanwege onweer.

Na de onderbreking was PEC sterker, maar ook slordig. De avond leek uit te draaien op een domper toen Stije Resink scoorde voor Almere. Het kwam echter toch nog goed voor de Blauwvingers. Van den Belt had een snel antwoord in huis. Voor de middenvelder, die in de zomer naar Feyenoord vertrekt, was het al zijn zestiende treffer dit seizoen. Door de remise kan PEC eindelijk de champagne ontkurken.

Dat er puntenverlies werd geleden in de strijd om het kampioenschap met Heracles Almelo mag de pret vrijdag niet drukken.

Willem II - TOP Oss 4-0
Voor Willem II is rechtstreekse promotie uit zicht geraakt, maar de ploeg van coach Reinier Robbemond tankte nog wat extra vertrouwen voor de play-offs. Elton Kabangu opende al snel de score voor de Tilburgers en Jizz Hornkamp verdubbelde de score vijf minuten voor rust. Dat deed hij met een fraaie omhaal. In de tweede helft maakte Michael de Leeuw er 3-0 van en zorgde Leeroy Owusu voor het slotakkoord.

FC Eindhoven - NAC Breda
De derby tegen Willem II werd vorige week gestaakt, maar NAC Breda richtte zich op tegen FC Eindhoven. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Pjotr Kestens, maar Elías Már Ómarsson en Jort van der Sande (penalty) draaiden de rollen om. Die voorsprong gaf NAC niet meer weg, waardoor de ploeg van Peter Hyballa, die deze week zijn contract verlengde, nu zevende staat.

De Graafschap - ADO Den Haag 0-1
De Graafschap en ADO Den Haag zijn elkaars concurrenten in de strijd om een ticket voor de play-offs, maar het duel kwam moeizaam op gang op De Vijverberg. Lange tijd leken doelpunten zelfs uit te blijven. Dat was echter buiten Thomas Verheydt gerekend. De spits sloeg in de slotfase toe met een kopbal. De formatie van Dick Advocaat komt in punten gelijk met De Graafschap, dat negende staat.