'Het kan bijna niet meer dat Heitinga niét de vaste trainer van Ajax wordt'

'Het kan bijna niet meer dat Heitinga niét de vaste trainer van Ajax wordt'

23-04-2023 17:52 Laatste update: 19:46
108

Het is hoog tijd voor verandering bij Ajax, concluderen Marciano Vink en Kees Kwakman na de Amsterdamse nederlaag tegen PSV (3-0). De ESPN-analisten vinden dat een aantal spelers de houdbaarheidsdatum heeft bereikt.

"Het is echt heel matig", zegt Vink over Ajax. Volgens Kwakman 'moet er echt wat gebeuren' in de spelersgroep. "Ajax moet conclusies gaan trekken. Het is een ploeg die uit elkaar valt. Meerdere posities moeten versterkt worden, maar er moet ook afscheid worden genomen. Dat is misschien nog wel moeilijker, want het gaat om jongens die er al heel lang spelen."

Vink stelt dat Ajax 'de pleister eraf moet trekken'. "In één keer. Het doet even pijn, maar dan geneest de wond een stuk sneller. Ze moeten gewoon een heel duidelijk plan smeden. Er moet verjongd worden, het voetbal is ook erg saai, voorspelbaar en moeizaam."

Dat moet gebeuren met John Heitinga als trainer, is de verwachting. Kwakman: "Het kan bijna niet meer dat Heitinga niét de trainer wordt, maar het duurt allemaal wel erg lang. Ik zou zeggen: breng het een keer naar buiten. Misschien weet Heitinga het zelf al wel. Ik mag toch aannemen dat er intern al wel iets duidelijk is."