'Ten Hag aast met Manchester United op Leicester-vedette van 50 tot 68 miljoen'

'Ten Hag aast met Manchester United op Leicester-vedette van 50 tot 68 miljoen'

01-05-2023 12:42 Laatste update: 13:00
25

Leicester City kijkt het degradatiespook recht in de ogen, maar James Maddison speelt volgend seizoen sowieso in de Premier League. Erik ten Hag en Manchester United zijn geïnteresseerd in de aanvallende middenvelder, meldt The Telegraph.

Leicester, de nummer achttien van de Premier League, heeft nog vijf wedstrijden om zich te handhaven. Wat de uitkomst ook zal zijn, Maddison gaat de kampioen van 2016 na dit seizoen verlaten. Manchester United heeft concrete interesse in de 26-jarige Engelsman, aldus The Telegraph. Maar er zijn meer kapers op de kust: ook Tottenham Hotspur en Newcastle United worden genoemd.

Het is in Engeland een publiek geheim dat Leicester op zwart zaad zit, nadat er eerder dit jaar een verlies van ruim 100 miljoen euro werd aangekondigd. Maddison is de beste speler van The Foxes en kan veel geld opleveren. Geïnteresseerde clubs 50 tot 68 miljoen euro neertellen om de aanvallende middenvelder over te nemen. Het contract van Maddison loopt in de zomer van 2024 af.

De mogelijke komst van Maddison lijkt slecht nieuws voor Donny van de Beek. De oud-Ajacied, op dit moment herstellende van een zware knieblessure, speelt op dezelfde positie.