Toekomst van Tadic hoofdpijndossier bij Ajax: 'Dat is zijn eerzucht en zijn ego'

Toekomst van Tadic hoofdpijndossier bij Ajax: 'Dat is zijn eerzucht en zijn ego'

09-05-2023 07:28 Laatste update: 08:40
145

De toekomst van Dusan Tadic bij Ajax is een complexe situatie, stelt zowel AD-verslaggever Sjoerd Mossou als ESPN-analist Kenneth Perez. Beiden zien de aanvoerder van de Amsterdammers, die dit seizoen minder vaak zijn stempel drukt dan voorgaande jaren, niet genoegen nemen met een andere rol. 

"Iedereen ziet toch dat het moeilijk wordt met Tadic?", aldus Mossou bij Voetbalpraat. "Dat is al het hele seizoen aan de gang. Dus dan is de vraag in de zomer: ga je in deze rol met hem door, of zeg je gewoon tegen hem: je gaat minder spelen."

"Dat is wat mij betreft geen scenario", countert Perez. "Het is of: je gaat in deze rol, of weg. Want dat is zijn eerzucht, zijn ego. Dat is hoe hij is. Dat siert hem ook, dat hij zo is. Dat gaat natuurlijk never nooit werken. Alleen de vraag is: komt het doordat hij zoveel minder is, of dat er een soort tweespalt in de selectie is?"

Feit is dat de Serviër, onder zowel de vorige trainer Alfred Schreuder als ook John Heitinga, minder vaak gewisseld wordt dan andere Ajax-spelers. "Dat kan op een gegeven moment niet meer in een selectie", vervolgt Perez. "Tuurlijk heeft hij krediet verdiend, maar spelers zijn niet achterlijk. Er is wel een moment gekomen dat ze denken: toon je ballen trainer."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!