Transfergekte in Saudi-Arabië: deze topspelers kunnen voor het grote geld kiezen

Transfergekte in Saudi-Arabië: deze topspelers kunnen voor het grote geld kiezen

22-06-2023 11:30
50

Saudi-Arabië houdt de transfermarkt in zijn greep. De geldkraan is opengezet en na Cristiano Ronaldo hebben ook Karim Benzema en N'Golo Kanté de oversteek gemaakt. Welke topspelers staan nog meer op het punt om voor honderden miljoenen in Saudi-Arabië te gaan spelen?

Kanté en Benzema zijn inmiddels gepresenteerd in Saudi-Arabië. De twee Fransmannen trekken naar Al Ittihad, de huidige koploper van de Saudi Pro League. Benzema strijkt naar verluidt een jaarsalaris van 200 miljoen euro op. Kanté zal het met de helft moeten doen. Déze spelers kunnen hun voorbeeld spoedig volgen.

Ruben Neves: Wolverhampton Wanderers - Al Hilal
Neves werd lange tijd nadrukkelijk gelinkt aan FC Barcelona en andere topclubs in Europa. Uiteindelijk wordt het een overstap naar Saudi-Arabië voor de Portugees. Al Hilal is inmiddels helemaal rond met Wolverhampton Wanderers en gaat Neves voor een slordige 55 miljoen euro overnemen. De presentatie van de middenvelder wordt op korte termijn verwacht.

Hakim Ziyech: Chelsea - Al Nassr
Ziyech stond al een tijdje op de nominatie om Chelsea te verlaten en deze zomer komt het van een definitieve exit. De spelmaker uit Dronten trekt naar Al Nassr, nadat Chelsea hem in de winter nog een overstap naar Paris Saint-Germain door de neus boorde. De club zijn eruit en ook Ziyech is akkoord. Naar verluidt gaat hij dertig miljoen euro per jaar verdienen. Als bonus gaat hij spelen aan de zijde van één van grootste voetballer ooit: Cristiano Ronaldo.

Kalidou Koulibaly: Chelsea - Al Hilal
Niet de eerste en ook zeker niet de laatste speler van Chelsea die de overstap naar Saudi-Arabië maakt. De 32-jarige verdediger werd vorig jaar zomer voor 32 miljoen euro losgeweest bij Napoli door The Blues, maar die moeten nu fors bezuinigen. Al Hilal gaat daarvan profiteren. Zij maken volgens Fabrizio Romano een bedrag van rond de 25 miljoen euro over. De Senegalese verdediger tekent voor drie jaar.

Édouard Mendy: Chelsea - Al Ahli
Ook het keepersgilde bij Chelsea zal worden uitgedund, aangezien de Senegalese doelman Mendy op het punt staat om naar Saudi-Arabië te vertrekken. De keeper gaat een contract voor drie jaar tekenen bij Al Ahli. In 2020 betaalde Chelsea 24 miljoen euro voor de 31-jarige doelman. Al Ahli roerde zich tot nu toe relatief weinig op de transfermarkt: Mendy wordt de eerste miljoenenaankoop.

Marcelo Brozovic: Internazionale - Al Nassr
De Kroatische middenvelder heeft de mogelijkheid om Inter te verlaten en zich te voegen bij Ziyech en Ronaldo. Al Nassr wil Brozovic graag overnemen en heeft een eerste bod van vijftien miljoen euro ingediend. Inter wil een hoger bedrag zien, waardoor er nog geen overeenstemming is bereikt. De komende dagen wordt er verder gepraat over een mogelijke overstap.

Bernardo Silva: Manchester City - Al Hilal
Naast Ruben Neves zou Al Hilal nog een Portugees willen hebben: Bernardo Silva. Dat is opvallend, want de Champions League-winnaar is op 28-jarige leeftijd in de bloei van zijn leven. Hij wordt ook begeerd door PSG en Barcelona. Silva kan volgens Engelse media tientallen miljoenen gaan verdienen, maar hij is zelf nog niet direct overtuigd van een overstap naar Saudi-Arabië.

Saúl Níguez: Atlético Madrid - Al Nassr
De Spaanse middenvelder kwam vorig seizoen regelmatig binnen de lijnen voor Atlético en zijn contract loopt nog tot 2026. Toch overweegt Saúl een overstap naar het Saudische Al Nassr. Een kink in de kabel zou het contract van de 28-jarige middenvelder kunnen zijn. Omdat de verbintenis tot 2026 loopt, verwacht Atlético een flinke transfersom.

Neymar: Paris Saint-Germain - Al Hilal
Lionel Messi is al vertrokken en ook Neymar zou Parijs deze zomer kunnen verlaten. Al Hilal probeert daar gretig op in te spelen en toont interesse. Toch is over een concreet aanbod nog niets bekend, net als over de toekomst van Neymar. Of de Braziliaan in Parijs wil blijven, elders in Europa wil spelen of toch zijn heil buiten de Europese grenzen wil zoeken is afwachten. De duurste voetballer aller tijden heeft nog een contract tot 2025.

Thomas Partey: Arsenal - verschillende clubs
Ook Arsenal dreigt een speler te verliezen aan Saudi-Arabië. Meerdere clubs in de oliestaat zijn bereid om veertig miljoen euro te betalen om Partey in te lijven. De Ghanees heeft nog een contract tot 2025, maar The Gunners zouden een lucratieve aanbieding zeker overwegen. Partey heeft zelf nog geen keuze gemaakt. Hij heeft ook opties in Europa.

Pierre Emerick Aubameyang: Chelsea - verschillende clubs
Voor Aubameyang zou een vertrek naar Saudi-Arabië een verlossing zijn van zijn uitzichtloze situatie bij Chelsea. De 34-jarige spits speelde begin mei zijn laatste wedstrijd voor The Blues en zijn toekomst bij de club lijkt niet meer te redden. Verschillende Saudische clubs hebben interesse in de Gabonees en de gesprekken zijn onderweg. Aubameyang heeft nog een contract tot 2024, maar Chelsea werkt graag mee aan de verkoop.

Tot slot zijn er al een aantal namen bekend die een lucratieve overstap naar de oliestaat afsloegen. Zo zag Romelu Lukaku meer in een permanente transfer naar Inter, dan een hoop geld bij Al Hilal. Heung-Min Son sloeg een aanbod van Al Ittihad af omdat hij liever in de Premier League speelt. En Luka Modric kon bij Al Hilal een kleine 200 miljoen euro per jaar verdienen, maar ook de Kroaat sloeg dat aanbod af.