Milan wil Inter aftroeven in strijd om geliefde spits na het mislopen van Thuram

Milan wil Inter aftroeven in strijd om geliefde spits na het mislopen van Thuram

24-06-2023 14:00 Laatste update: 14:18
15

AC Milan maakt deze zomer volop werk van de komst van Romelu Lukaku. De Belgische topspits speelde jarenlang voor rivaal Internazionale, maar de onderhandelingen over een definitieve komst van Lukaku liepen spaak. De gesprekken tussen Chelsea FC en AC Milan zijn inmiddels aan de gang.

La Gazzetta dello Sport besteedde zaterdag veel aandacht aan de situatie rond de Belg. Uitgesmeerd over vier pagina's wordt het grote transferplan van Milan uit de doeken gedaan. De Italianen zouden de komende dagen nogmaals pm tafel zitten met Chelsea. The Blues hebben intussen ook een verkoopprijs bepaald. Ze willen veertig miljoen euro hebben voor Lukaku.

AC Milan kan die transfersom halen uit het bedrag dat ze krijgen van Newcastle United. I Rossoneri laat Sandro Tonali voor zeventig miljoen euro naar Engeland vertrekken. Een gedeelte van dat bedrag kan worden geïnvesteerd in de pikante komst van Lukaku. De Belg kwam namelijk de laatste jaren vooral in actie voor aartsrivaal Inter.

Datzelfde Inter staat nu met de rug tegen de muur, beschrijft La Gazzetta. Tot nu toe onderhandelde de club met Chelsea over een mogelijke huurconstructie rond Lukaku. De Londenaren willen de spits alleen niet meer uitlenen. Inter lijkt op een ander gebied juist AC Milan weer af te troeven. I Nerazzuri kaapte naar verluidt de komst van Marcus Thuram voor de neus van de stadsgenoot weg.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!