Reijnders twijfelde niet aan transfer naar Milan: Dat was bij Barça anders

Reijnders twijfelde niet aan transfer naar Milan: "Dat was bij Barça anders"

19-07-2023 20:28
50

Tijjani Reijnders is verheugd over zijn toptransfer naar AC Milan. De 24-jarige middenvelder werd zelfs niet aan het twijfelen gebracht, toen FC Barcelona op de deur klopte, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik koos puur voor AC Milan, omdat ik na een gesprek met de trainer Stefano Pioli precies weet hoe ze aanvallend en verdedigend denken. Hier kan ik op mijn eigen positie spelen, de plek waar ik me het meest vertrouwd voel. Dat was bij Barça anders. Eigenlijk was ik na de eerste keer FaceTimen direct verkocht", laat Reijnders weten in gesprek met de krant.

Reijnders rondde woensdag zijn overstap af. Hij tekende een contract tot medio 2028 in San Siro. "Vergeleken met AZ ga ik er zowel sportief als financieel op vooruit, dus persoonlijk was ik er snel uit."

AZ ontvangt twintig miljoen euro, plus twee miljoen aan mogelijke bonussen. "Ik hoopte dat de onderhandelingen tussen AZ en Milan ook zo soepel zouden verlopen, maar die duurden vrij lang. Dat kwam ook omdat een Premier League-club opeens fors over het tweede bod van AC Milan heenging, waardoor AZ vroeg of dát geen optie voor mij was", onthult hij. "Maar mijn keuze voor AC Milan stond vast, muurvast zelfs. Om welke Engelse club dat ging? Dat zeg ik uit respect voor die club niet."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!