Steijn wil nieuwe linksback bij Ajax en uit kritiek op Wijndal en Salah-Eddine

Steijn wil nieuwe linksback bij Ajax en uit kritiek op Wijndal en Salah-Eddine

22-07-2023 18:34 Laatste update: 19:09
169

Ajax wil het transferbedrag voor Calvin Bassey deels gebruiken voor een nieuwe linker centrale verdediger of een linksback. Dat bevestigt Maurice Steijn, die namelijk niet tevreden is over Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine.

"Om in de de top van Nederland te spelen moet een aantal posities versterkt worden. Dat weten we, al een aantal weken. Verdedigend moeten er twee spelers bij", zegt Steijn tegen Voetbal International. Hij doelt op minstens één rechter centrale verdediger als opvolger van Jurriën Timber. Voor die positie is Josip Sutalo een belangrijke kandidaat. Maar óók op de linkerzone achterin. Bassey zou opgevolgd kunnen worden door een centrale verdediger of linksback.

Dat laatste is een teken aan de wand, want met Wijndal en Salah-Eddine heeft Ajax al twee spelers op die positie. "Daar moeten we wat. Hato zou op links kunnen spelen en dan halen we een andere centrale verdediger, of we halen een andere linksback. Ik vind dat het op die positie beter moet. Ik kan dan met die gasten die we hebben aan de slag gaan, want spelers beter maken is mijn werk, maar wat ik tot nu toe zie… Dan mag er wel een schepje bovenop."

Mocht Bassey vertrekken dan heeft Ajax links centraal achterin ook nog twee opties. Naast Hato kan Ahmetcan Kaplan daar uit de voeten. De Turk ontbrak het grootste gedeelte van vorig seizoen door blessureleed. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!