Berghuis uit grote zorgen: 'Het houdt voor mij een keer op, het gaat te ver'

Berghuis uit grote zorgen: 'Het houdt voor mij een keer op, het gaat te ver'

29-07-2023 13:02
218

Steven Berghuis heeft teruggeblikt op het incident na afloop van het Eredivisie-duel van Ajax bij FC Twente. De 31-jarige spelmaker deelde een klap uit aan een Enschedese fan, die Brian Brobbey racistisch bejegende.

"Inhoudelijk kan ik er niet veel op in gaan, maar ik sta er nog steeds een beetje fifty-fifty in", zegt Berghuis tegen AT5. "Ik vind, eerlijk gezegd, dat het uit de hand loopt richting de spelers en scheidsrechters. Hetgeen je over je heen moet laten gaan. het gebeurt overal, maar ik zie wel dat het te ver gaat vanaf de tribunes en als wij arriveren met de bus."

Wedden

Meer odds

Berghuis werd voor zijn actie bestraft met een schorsing van twee duels. Daarnaast pakte hij in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn vijfde gele kaart, waardoor hij de eerste drie duels van het nieuwe seizoen mist. "Ik heb uiteindelijk mezelf ermee. Maar ja, donderdag liep het bij FC Twente ook weer uit de hand op de tribune. We hebben wel een serieus probleem in Nederland."

"Aan de ene kant sta ik achter wat ik heb gedaan: tot hier en niet verder. Het houdt voor mij een keer op", vervolgt Berghuis zijn verhaal. "Aan de andere kant vraag ik het mezelf af of het wel iets oplost. Het is wie ik ben met mijn emotionele karakter. Dan gebeurt zoiets. Dat mag niet, want ik ben speler van Ajax en ik snap dat kinderen naar mij opkijken. Laat staan mijn eigen kinderen."

"Ik heb er aan de ene kant spijt van, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik vind wel dat de KNVB er iets aan moet gaan doen", besluit Berghuis.