FC Twente geeft groen licht: 1.500 supporters mogen wél naar Stockholm afreizen

FC Twente geeft groen licht: 1.500 supporters mogen wél naar Stockholm afreizen

29-07-2023 22:53
141

FC Twente zal in de return van de tweede voorronde van de Conference League tegen Hammarby IF gesteund worden door de eigen aanhang. De Tukkers hebben, na overleg met de Nederlandse en Zweedse autoriteiten, supporters met een kaartje laten weten dat ze naar Stockholm kunnen afreizen.

RTV Oost meldt dat er zaterdagmiddag duidelijkheid is gekomen. Door de rellen in de Grolsch Veste was het de vraag of er komende donderdag fans van Twente aanwezig mogen zijn in de Tele2 Arena, het stadion van Hammarby. De Enschedese club heeft groen licht gekregen en geeft zijn achterban toestemming om naar Zweden te reizen. Er zijn 1.500 kaartjes verkocht door Twente.

Afgelopen donderdag ging het helemaal mis op de hoofdtribune van de Grolsch Veste. Supporters van beide clubs raakten slaags en ook buiten het stadion was het nog lang onrustig. De politie hield tien mensen aan, één Zweedse fan belandde in het ziekenhuis.

Twente roept zijn fans op in Stockholm geen rode kleding, kleding met een FC Twente-logo of kleding met Vak P-uitingen te dragen. Ook raadt Twente de afreizende supporters aan zich niet in grote groepen door de stad te verplaatsen.