'Van de Ven bereikt akkoord met Spurs, toptransfer in afrondende fase'

'Van de Ven bereikt akkoord met Spurs, toptransfer in afrondende fase'

02-08-2023 17:20 Laatste update: 17:27
24

De naderende toptransfer van Micky van de Ven naar Tottenham Hotspur krijgt steeds meer gestalte. Volgens Fabrizio Romano heeft de Nederlandse verdediger een persoonlijk akkoord bereikt met de Premier League-club. Het is nu wachten totdat Spurs en VfL Wolfsburg elkaar vinden. 

Romano spreekt de verwachting uit dat het niet heel lang meer zal duren voordat Wolfsburg en Spurs elkaar vinden in de onderhandelingen, die zich inmiddels in de afrondende fase bevinden. Er zijn nog steeds wat details die moeten worden afgewerkt, maar de kans bestaat dat alles op zeer korte termijn rondkomt. 

Van de Ven zelf heeft inmiddels zijn jawoord gegeven aan Spurs. Zodoende lijkt de centrale verdediger, die in Londen naar verluidt een contract gaat tekenen tot 2028, na twee seizoenen alweer te vertrekken bij Wolfsburg. De linkspoot maakte in de zomer van 2021 de grote stap van FC Volendam naar de Bundesliga, waar hij (vooral afgelopen jaargang) hoge ogen gooide. 

Eerder dit jaar sprak de 22-jarige jeugdinternational van Jong Oranje nog met VoetbalPrimeur over zijn stormachtige ontwikkeling. "Elke topcompetitie is natuurlijk mooi om in te spelen. Maar voor heel veel jongens is het een droom om in Engeland te voetballen. Naar mijn mening is dat het grootste podium", zo vertelde hij destijds.