Ajax-aanwinst Forbs over Simons en favoriete positie: 'Meer comfortabel voor mij'

Ajax-aanwinst Forbs over Simons en favoriete positie: 'Meer comfortabel voor mij'

03-08-2023 23:08 Laatste update: 23:17
165

De kersverse Ajax-aanwinst Carlos Forbs heeft in een eerste reactie als Ajax-speler een boekje opengedaan over zijn favoriete positie. De Portugese vleugelaanvaller, die overkomt van Manchester City, gaat zich richten op de plek van linksbuiten. 

"Ik heb er zin in en ben blij, het is goed om hier te zijn", aldus Forbs in zijn eerste reactie als speler van Ajax. "Toen ze mij vertelden dat Ajax me wilde hebben, was ik in Portugal. Ze vertelden met dat ze interesse in mij hadden, over het project en hoe ik in het team zou passen. Dat is wat je wilt horen als speler, dus toen zei ik: dit is de juiste stap voor mij."

Forbs, die afgelopen seizoen in het tweede elftal van Manchester City 21 doelpunten maakte, doet een boekje open over zijn speelstijl. "Ik heb niet één specifieke kwaliteit, ik doe een hoop dingen ter plekke. Ik doe wat comfortabel voelt, gaan, combineren."

De pijlsnelle flankspeler wordt nu een teamgenoot van Steven Bergwijn, vooralsnog de linksbuiten van trainer Maurice Steijn. Ook Forbs, die bij Ajax gaat spelen met de achternaam van zijn moeder, voelt zich daar het lekkerst. "Dat is mijn sterkste positie. Daar vind ik het het leukst. Het is meer comfortabel voor mij, op het gebied van passes of een één op één duel met een speler.

Xavi Simons
De nieuwbakken Ajax-aanwinst hoopt komend seizoen een soortgelijke prestatie neer te zetten als Xavi Simons. "Het is voor jonge spelers een competitie met veel kansen, daarom heb ik ervoor gekozen. Spelers als Xavi Simons hebben het ver geschopt in de competitie", aldus Forbs, die in Amsterdam een landgenoot treft in Francisco Conceição.