Ajax lanceert derde tenue met thema 'diamant' in video met hoofdrol voor Litmanen

Ajax lanceert derde tenue met thema 'diamant' in video met hoofdrol voor Litmanen

04-08-2023 08:13 Laatste update: 09:04
163

Ajax heeft vrijdag het derde tenue voor komend seizoen officieel gelanceerd. In een video met Jari Litmanen in de hoofdrol laten de Amsterdammers het nieuwe shirt zien dat zwart is van kleur met zilveren accenten. Het tenue wordt gepresenteerd met de slogan 'diamonds are forever.'

In de video is Litmanen te zien als diamanthandelaar die voor zich een aantal diamanten heeft met daaronder de namen van iconen uit de Ajax-geschiedenis. In de aftiteling geven de Amsterdammers ook aan dat het shirt een ode is aan die namen. "Het derde shirt van Ajax voor het seizoen 2023/2024 is geïnspireerd op de diamanten van het verleden, het heden en de toekomst."

Ook Klaas-Jan Huntelaar speelt een rolletje in de prachtige video van Ajax. Het tenue is zwart van kleur en over het hele shirt zijn zilveren accenten aangebracht. Het logo van de Amsterdammers staat niet zoals bij het eerste tenue in het midden, maar zoals bij het uittenue in de hoek van de borst. In de eerste wedstrijd van het seizoen zal het derde tenue nog niet aan bod komen. Ajax speelt dan thuis tegen Heracles Almelo, dus zal het eerste tenue gedragen worden.