Ajax strikt 'capabele' algemeen directeur: 'Eindelijk, dit is zijn droombaan'

Ajax strikt 'capabele' algemeen directeur: 'Eindelijk, dit is zijn droombaan'

04-08-2023 08:37 Laatste update: 09:04
92

Alex Kroes is de ideale man voor de positie van algemeen directeur bij Ajax, aldus Go Ahead Eagles-voorzitter Jan Willem van Dop. De beleidsbepaler uit Deventer is blij voor zijn oude collega nu hij in Amsterdam aan de slag kan. Van Dop heeft alleen maar complimenten over voor Kroes.

"Eindelijk krijgt hij zijn zin. Dit is zijn droombaan", vertelt een enthousiaste Van Dop in De Volkskrant. "Kroes is een capabel en ondernemend directeur. Hij houdt altijd de benen op de grond en ik heb hem zelfs nooit op een leugentje om bestwil kunnen betrappen." Kroes was grootaandeelhouder bij Go Ahead Eagles toen hij samenwerkte met Van Dop als algemeen directeur.

Het is een publiek geheim dat Kroes al lange tijd aan de slag wilde bij Ajax. Op dit moment is de beleidsbepaler nog in dienst van AZ. Volgens Van Dop heeft Kroes altijd gedacht aan een baan bij de Amsterdammers. "Zijn deur stond altijd open."

Kroes is ook een man van het vooruit denken, iets waardoor Van Dop goed met hem kon werken. "Alex heeft echt een visie. In mijn tijd bij Feyenoord maakte ik eens een vijfjarenplan. Voorzitter Jorien van den Herik wees me meteen de deur, met de mededeling dat drie jaar vooruitkijken in het voetbal wel ongeveer het maximale is."