Ajax lijkt bot te vangen bij Japanse verdediger van Stuttgart: 'Niet te koop'

Ajax lijkt bot te vangen bij Japanse verdediger van Stuttgart: 'Niet te koop'

04-08-2023 16:03 Laatste update: 17:22
90

Ajax en VfB Stuttgart zijn niet in onderhandeling over een transfer van Hiroki Ito. Dat zegt sportief directeur Fabian Wohlgemuth tegen BILD. Volgens de Duitse club is de door Ajax begeerde Ito deze zomer niet beschikbaar voor verkoop.

Wohlgemuth vertelt aan BILD dat Stuttgart rekent op Ito. "Hiroki is een belangrijk onderdeel van onze sportieve plannen. Op dit moment denken wij er niet aan om hem te laten gaan en loopt er ook niks. Hij is deze zomer niet beschikbaar voor een transfer."

Wedden

Meer odds

Volgens informatie van De Telegraaf zou Ajax een bod van zestien miljoen euro hebben gedaan op Ito. Die aanbieding lijkt dus heel snel van tafel geveegd en Stuttgart heeft duidelijk aangegeven dat er geen onderhandeling mogelijk is voor Ito, die nog tot 2026 vastligt in Duitsland. Sven Mislintat hoopte dat Ajax hem voor dit bedrag kon overnemen, aangezien hij de Japanner twee jaar geleden naar Stuttgart heeft gebracht.

Ajax gaat op de korte termijn wel een andere verdediger presenteren. De 24-jarige Jakov Medic komt op korte termijn over van FC St. Pauli. Voor de Kroaat wordt twee à drie miljoen euro betaald. Ook Josip Sutalo van Dinamo Zagreb moet nog naar Amsterdam kopen, maar de onderhandelingen met de Kroatische clubleiding verlopen stroef.