Gimenez valt Perez op na eerste helft in De Kuip: 'Hij kwam niet echt vooruit'

Gimenez valt Perez op na eerste helft in De Kuip: 'Hij kwam niet echt vooruit'

04-08-2023 21:03 Laatste update: 21:19
67

ESPN-analisten Mario Been en Kenneth Perez hebben een gelijkopgaande eerste 45 minuten gezien tussen Feyenoord en PSV. De Rotterdammers en Eindhovenaren geven elkaar weinig toe, al had Santiago Gimenez volgens laatstgenoemde analist hier en daar wel wat meer kunnen laten zien. 

"Ik vind het 50/50", aldus Perez tijdens de rustanalyse van ESPN. "Ik vond dat Feyenoord het beste begon. Ze zaten het beste in de wedstrijd en zette het beste druk, waardoor PSV er niet echt uitkwam. Gaandeweg vond ik wel dat PSV opeens wel de oplossing vond, iets beter de bal bij zich hield en daardoor meer kansen kon creëren."

Wat opvalt is dat PSV de eerste helft 62 procent balbezit had. "Al met al ligt daar een beetje het verschil in voetbal. De kansen zijn voor Feyenoord en PSV creëert te weinig", analyseert Been. 

Tot slot licht Perez nog één Feyenoorder uit: Gimenez. Volgens de Deen had de Mexicaanse spits, die deze week zijn contract bij de landskampioen verlengde, hier en daar wat meer gevaar kunnen stichten. "Gimenez bevalt me niet echt vandaag. Een paar keer kon hij de diepte in, maar hij kwam niet echt vooruit. Zijn handelen ook... dat heb ik ook een beetje met Wieffer (Mats, red.). Maar dat kan hoor, we zijn ook pas net aan het begin.