Sturm Graz-trainer verbijsterd: 'Beste tegenstander in mijn vier jaar als trainer'

Sturm Graz-trainer verbijsterd: 'Beste tegenstander in mijn vier jaar als trainer'

09-08-2023 12:59
116

Waar de blijdschap in Eindhoven de boventoon voert, heerst bij Sturm Graz voornamelijk verbijstering. Trainer Christian Ilzer stond bijna met open mond te kijken naar hoe PSV over zijn spelers heen walste. Na afloop van het duel was de Oostenrijker nog altijd verbaasd.

"Alle complimenten aan PSV, nu is het tijd om lessen te trekken uit deze avond", vertelt een gedesillusioneerde Ilzer aan het Oostenrijkse Kronen Zeitung. "PSV was de beste tegenstander die ik in vier jaar bij deze club heb gezien. We maakten echt geen schijn van kans en verloren alle vertrouwen in ons spel. We hebben nu wel de kans gekregen om van een tegenstander als PSV te leren."

Sturm Graz verloor vorig seizoen ook met 6-0 van Feyenoord, maar volgens Ilzer was PSV een betere tegenstander dan de Rotterdammers toentertijd. Ook Sturm Graz-captain Stefan Hierländer kon na afloop zijn ogen niet geloven. "Het is een hele bittere avond voor ons geweest. Op elk vlak waren we niet genoeg. We zijn elk moment van de wedstrijd onder druk gezet en te laat geweest. Zo’n topteam als PSV maakt daar altijd gebruik van."