Sneijder wekt verbazing bij Van der Gijp: 'Wat wil hij nou eigenlijk?'

Sneijder wekt verbazing bij Van der Gijp: 'Wat wil hij nou eigenlijk?'

09-08-2023 22:03
112

René van der Gijp plaatst vraagtekens bij hoe het verder moet met Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje leek even terug te keren bij Ajax in een rol binnen de technische staf, maar daar is nu geen sprake meer van. 

Van der Gijp vraagt zich in de nieuwste aflevering van de podcast KieftJansenEgmondGijp, die is opgenomen voordat duidelijk werd dat Ajax en Sneijder niet gaan samenwerken, hardop af hoe de toekomst van de voormalig middenvelder eruitziet. "Wat wil hij nou eigenlijk? Jij kent hem, want jij zit met hem aan tafel", aldus Van der Gijp, die zich tot tafelgenoot Kieft richt. 

"Hij wil het liefst natuurlijk trainer worden zonder dat hij de cursus heeft gedaan, of ergens manager zijn", reageert Kieft, die weleens met Sneijder bij Veronica Offside zit. "Daar staan ze bij de KNVB echter niet achter. Ze hebben dat toen wel met Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten gedaan. Zij kregen een verkorte cursus en mochten bij het Nederlands elftal meelopen."

Van der Gijp stipt vervolgens aan dat Sneijder een aantal jaar terug ook al begonnen was aan de verkorte cursus. "Maar zelfs die wilde hij niet doen", concludeert hij ietwat verbaasd. "Het is ook lastig. Die jongen is gestopt met voetballen en nu moet hij erachter komen waar zijn kwaliteiten liggen. Steijn (Maurice, Ajax-trainer, red.) heeft al twee assistenten, wat heeft het voor zin als hij daarbij loopt?"