Tevreden Bosz wijst verbeterpunt PSV aan: 'Dat moeten we beter organiseren'

Tevreden Bosz wijst verbeterpunt PSV aan: 'Dat moeten we beter organiseren'

15-08-2023 23:38 Laatste update: 23:41
88

Peter Bosz heeft dinsdagavond in Oostenrijk een bij vlagen sterk PSV gezien. De trainer van de Eindhovenaren, die met zijn ploeg doorstootte tot de play-offs van de Champions League, stelt wel dat er nog stappen gezet moeten worden wat betreft de restverdediging. 

"Het was bij vlagen goed, maar er waren ook een aantal dingen die natuurlijk weer beter moeten, dat is logisch", aldus Bosz na afloop van de 1-3 overwinning voor de camera van Veronica. "Maar om hier te domineren in hun stadion, het is behoorlijk luid hier en het veld is niet optimaal, dan vind ik dat we het behoorlijk gedaan hebben."

Vervolgens gaat Bosz in op wat er specifiek beter moet bij de Eindhovenaren. "Dat we die restverdediging beter moeten organiseren. Zij werden eigenlijk alleen mar gevaarlijk wanneer ze de bal lukraak wegschoten. Als we die bal dan lieten stuiteren, werd het een beetje gevaarlijk. En natuurlijk weer een spelhervatting, dat moeten we toch ook beter verdedigen", vervolgt Bosz, die daarmee doelt op het afgekeurde doelpunt van Sturm Graz. 

Er komt nu een cruciale fase aan voor PSV, dat zich ten koste van Rangers FC moet gaan plaatsen voor de groepsfase van het miljardenbal. Vooralsnog is iedereen fit, ook na het bezoek aan Oostenrijk. "Volgens mij is het gelukt om iedereen heel te houden", vertelt Bosz. "Luuk (De Jong, red.) heb ik er in de rust af kunnen halen. We hebben nog wat jongens die veel gespeeld hebben wat rust kunnen geven."

Tot slot laat de 49-jarige oefenmeester zich uit over het tweeluik met de Schotten. "Rangers? Ik heb zin in die wedstrijden, maar daar gaan we ons druk na Vitesse (19 augustus, red.) druk over maken."