'PSV en Willem II bereiken akkoord: huurtransfer van één seizoen'

'PSV en Willem II bereiken akkoord: huurtransfer van één seizoen'

16-08-2023 09:26
37

PSV en Fode Fofana gaan tijdelijk uit elkaar. De Telegraaf meldt dat de Eindhovenaren een akkoord met Willem II hebben bereikt over een huurtransfer van de twintigjarige spits.

Fofana stond in de belangstelling van diverse clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Vitesse was een van de geïnteresseerde clubs, terwijl Fofana zijn loopbaan ook in Rusland kon voortzetten. Willem II trekt aan het langste eind, meldt de ochtendkrant. Het is onduidelijk of de Tricolores een optie tot koop bedingen. Fofana ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Eindhoven.

Bij PSV gold Fofana, die een deel van zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona genoot, lange tijd als een veelbelovend talent. Mede door blessureleed kon hij zijn verwachtingen tot dusver niet inlossen. In totaal speelde hij tot op heden drie wedstrijden in de hoofdmacht. Trainer Peter Bosz had geen plek voor Fofana bij de A-selectie. Bosz beschikt met Luuk de Jong, Ricardo Pepi en Jason van Duiven over drie aanvalsleiders. Ook Yorbe Vertessen kan in de punt van de aanval uit de voeten.