'Mislintat vroeg Van Gaal-keeperstrainer om miljoenenaankoop van Ajax te bekijken'

'Mislintat vroeg Van Gaal-keeperstrainer om miljoenenaankoop van Ajax te bekijken'

31-08-2023 09:53
110

Voordat Sven Mislintat Diant Ramaj naar Ajax haalde, heeft hij onder meer Frans Hoek gevraagd om beelden van de doelman te bekijken en analyseren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse over de werkwijze van de Ajax-directeur.

Mislintat gaat bij Ajax op zijn eigen wijze te werk: hij maakt gebruik van zijn eigen datasysteem, bekijkt veel videobeelden en belt geregeld met mensen in zijn netwerk over spelers. Dat deed hij ook bij Ramaj. Volgens het AD vroeg de directeur feedback van vier keeperstrainers over Ramaj, onder wie Anton Scheutjens van Ajax en Frans Hoek, de vaste keeperstrainer van Louis van Gaal.

'Ook Hoek zag in Ramaj een keeper die met zijn meevoetballende kwaliteiten in Amsterdam past', schrijft het AD. Mislintat besloot daardoor zo'n vijf miljoen euro op tafel te leggen voor zijn landgenoot. Bij het scouten van spelers maakt de directeur overigens wel onderscheid tussen overduidelijke en verborgen kwaliteit. De eerste groep acht Mislintat dan direct rijp voor de basis, de laatstgenoemde groep wordt gehaald met het oog op de lange termijn.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!