Manhoef zag 'veel onzin' voorbijkomen tijdens AZ-soap: 'Het is veel druktemakerij'

Manhoef zag 'veel onzin' voorbijkomen tijdens AZ-soap: 'Het is veel druktemakerij'

03-09-2023 08:55 Laatste update: 08:55
82

Million Manhoef heeft een boekje opengedaan over zijn afgeketste transfer naar AZ. De vleugelaanvaller van Vitesse erkent de Alkmaarse interesse, maar zag ook een hoop 'onzin' voorbijkomen op het internet. 

De 21-jarige Manhoef beleefde vorig seizoen zijn echte doorbraak bij Vitesse. De rechtsbuiten maakte negen doelpunten in 33 competitiewedstrijden, een prestatie die concrete interesse van AZ opleverde, waarna de Alkmaarders een transfersom op tafel legde. Een onwennige situatie, erkent Manhoef, die uiteindelijk gewoon bij Vitesse bleef. "Wennen. Dit is het eerste jaar dat ik volop in de belangstelling sta en veel in het nieuws ben gekomen. Ik had veel contact met mijn zaakwaarnemer. Zo bleef ik op de hoogte van ontwikkelingen. Nog voordat verhalen in de media verschenen. Dat bracht wel rust", aldus de aanvaller in gesprek met De Gelderlander

Er verschenen online veel verhalen over de mogelijke overstap van Manhoef. Lang niet elk verhaal klopte. "Er komt zo ook veel onzin voorbij. Over de inhoud van contracten of clubs die ook interesse zouden hebben. Ik was ook al in Alkmaar gesignaleerd. Maar was helemaal niet zo. Het is veel druktemakerij, ja. Maar aandacht is ook goed, toch? Heb ik toch iets goed gedaan", vervolgt Manhoef, die zich wel gevleid voelde door de Alkmaarse interesse. "Uit alles sprak vertrouwen. Van AZ en Vitesse. Dat is wel mooi."

Naast AZ wilde ook Bologna zich deze zomer versterken Manhoef. "Dat zou nu te vroeg zijn. Misschien volgend jaar. Ik woon pas een jaar op mezelf. Moest ik ook aan wennen, met mama niet meer om me heen om te koken, haha. Ik krijg nu bakjes met eten van mijn moeder, hoor. En van Vitesse én mijn vriendin. Over eten hoef ik niet te klagen. Maar in het buitenland zou ik alleen zitten. Hoe mooi die stap ook klinkt, daar moet ik echt klaar voor zijn. Ik moet eerst maar eens een tweede seizoen bij Vitesse goed draaien." Manhoef en co. krijgen zondagmiddag AZ op bezoek in Arnhem. Het duel in de Gelredome begint om 16.45 uur.