Bruggink verbluft door sommige zaakwaarnemers: 'Als speler toch niet prettig?'

Bruggink verbluft door sommige zaakwaarnemers: 'Als speler toch niet prettig?'

07-09-2023 19:06
31

Arnold Bruggink heeft in zijn eerste transferperiode als technisch directeur van FC Twente zo nu en dan zijn ogen uitgekeken. Het gedrag van sommige zaakwaarnemer stuitte hem tegen de borst.

Bruggink kent de voetbalwereld door en door, maar werd in zijn eerste maanden bij Twente nog regelmatig verrast. Onder meer door de handel en wandel van spelersmakelaars. "Sommigen denken vanuit een filosofie, denken in stappen", vertelt Bruggink in De Ballen Verstand, een podcast van TC/Tubantia.

"Als dat soort zaakwaarnemers er dan zoveel mogelijk geld willen uitslepen voor hun spelers en zichzelf, vind ik dat allemaal prima. Maar er zijn ook agenten, vooral uit het buitenland, die beginnen met een gesprek over hun eigen commissie. Als je dat als speler weet, vind je dat toch niet prettig?"

Bruggink, die niet geheel tevreden was over zijn eerste transferzomer, benadrukt dat veruit de meeste zaakwaarnemers wél de carrière van hun speler op één hebben staan. "Ik wil jongens die gewoon heel erg graag voor FC Twente willen voetballen."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: