FC Volendam verrast: voormalig Fortuna-back tekent contract voor twee jaar

FC Volendam verrast: voormalig Fortuna-back tekent contract voor twee jaar

18 september - 20:24
33

FC Volendam heeft maandagavond, ruim twee weken na het verstrijken van Deadline Day, een nieuwe linksback gepresenteerd: George Cox. De Engelsman, die eerder uitkwam voor Fortuna Sittard, komt transfervrij over. 

Cox, wiens komst wereldkundig wordt gemaakt op de officiële kanalen, tekent bij Volendam een contract voor twee jaar. De inmiddels 25-jarige linkervleugelverdediger maakte in 2019 de overstap van de jeugd van Brighton & Hove Albion naar Fortuna. In Limburg groeide hij uit tot een zeer belangrijke schakel. Hij speelde uiteindelijk 108-duels voor Fortuna, waarna hij deze zomer transfervrij vertrok. Cox liep daarna stage bij Hull City, maar een contract werd hem nooit voorgeschoteld. 

Volendam was naarstig op zoek naar een linksback na het vertrek van Derry John Murkin, die een contract tekende bij Schalke O4. "Het heeft even geduurd, maar we zijn heel blij dat we nu met George een goede vervanger hebben kunnen aantrekken. De Eredivisie kent voor George weinig geheimen en ook qua speelstijl is dit een logische match. George is een vaardige en bovenal intelligente speler, die positioneel sterk is en logische dingen doet aan de bal", aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen.

"Ik ben heel enthousiast over dit project", vertelt Cox. "Ik ga alles geven voor het team en hoop dat we het beste uit elkaar kunnen halen de komende periode." Komende zaterdag kan de kersverse aanwinst van het nog altijd puntloze Volendam aan de bak. Dan staat het thuisduel met Heracles Almelo op het programma.