Almere ruikt bloed: 'In die duels kon het net zo goed misgaan voor Ajax'

Almere ruikt bloed: 'In die duels kon het net zo goed misgaan voor Ajax'

12-11-2023 12:58
40

Almere City-aanvoerder Danny Post ziet kansen voor zijn ploeg tegen Ajax. Hij ziet dat het in verdedigend opzicht nog steeds erg broos is bij de Amsterdammers.

Ajax heeft met twee overwinningen weer wat vertrouwen kunnen opbouwen, maar de ploeg verkeert nog steeds in een moeilijke periode. "Voor ons is het gewoon een hele lastige wedstrijd. Het blijft wel gewoon Ajax. Alleen is het wel anders dan wanneer Ajax normaal aan kop staat en op bezoek komt. Het is nu natuurlijk wel een iets andere situatie", vertelt Post aan Ajax Showtime.
 
De gewonnen thuiswedstrijden van Ajax tegen FC Volendam en sc Heerenveen hadden voor de Amsterdammers bovendien zomaar anders kunnen aflopen. Het biedt perspectief voor Post en zijn teamgenoten. "Het is nu positief omdat ze twee duels hebben gewonnen, maar het had net zo goed mis kunnen gaan. Voor ons liggen er dan ook zeker kansen. Zeker meer kansen dan wanneer ze bovenaan hadden gestaan. Je ziet dat het broos is op bepaalde momenten, zeker verdedigend. Daar gaan voor ons ook de kansen liggen", stelt de middenvelder.
 
"Aan de andere kant is Ajax zeker met de kwaliteiten voorin, met al hun internationals, kwalitatief beter dan wij", vervolgt Post. "Maar met ons team proberen we Ajax te verslaan op een bepaalde manier." Hij licht een tipje van de sluier op. "De laatste weken hebben wij iets ingezet en waarschijnlijk gaan we daar nu niet van afstappen. Voor ons is dat nu succesvol, dus hopelijk ook tegen Ajax", besluit de geboren Amsterdammer.