Feyenoord-uitblinker duidelijk over Oranje: Nee, zo werkt het niet

Feyenoord-uitblinker duidelijk over Oranje: "Nee, zo werkt het niet"

12-11-2023 19:22
35

Bij ESPN zagen ze dat het zondag 'Quinten Timber-dag' was in De Kuip, maar daar wil de Feyenoord-middenvelder niet in mee. Timber is wel blij met zijn sterke partij tegen AZ, terwijl Oranje ook nog even ter sprake komt.

Timber was zondag de beste man op het veld, tijdens het treffen tussen Feyenoord en AZ. Hij maakte ook de enige goal van de wedstrijd. Bij ESPN sprak men dan ook van 'Quinten Timber-dag'. "Nee, Feyenoord-dag", reageert Timber. Vervolgens ziet hij zijn goal, die hij van grote afstand maakte, terug. "Ik trap sowieso wel hard en heb kracht in mijn benen. Ik krijg ook wel vaker te horen dat ik met mijn binnenkant moet schieten van mijn teamgenoten. Dat deed ik nu een beetje, hij ging er goed in."

Verslaggever Hans Kraay junior betitelt Timber als 'pendelaar'. "Dat was ik altijd al wel een beetje", reageert de jeugdinternational. "Ons middenveld is best dynamisch. Ik kom dan op verschillende posities te spelen, dat vind ik wel fijn. Ik kan aanvallen en verdedigen, dus dat doe ik dan ook allebei." Vindt Timber door zijn tot dusver sterke seizoen ook dat hij een plekje in Oranje verdient? "Nee, zo werkt het niet", antwoordt hij duidelijk. "Ik denk dat zulke wedstrijden wel helpen: jezelf laten zien en laten zien dat je erbij wil horen. Dan komt het vanzelf wel."

Vervolgens geeft Timber ook nog een korte update over zijn broer Jurriën, die bij Arsenal revalideert van een zware knieblessure. "Het gaat goed. Hij is druk bezig met zijn revalidatie, maar het belangrijkste is dat het in zijn hoofd goed gaat. Daar ben ik blij mee. Een streefdatum voor zijn terugkeer? Dat ga je niet van me krijgen."