'Ajax gaat in januari transfermarkt op en zoekt 'type-Matusiwa''

'Ajax gaat in januari transfermarkt op en zoekt 'type-Matusiwa''

22-11-2023 10:15 Laatste update: 10:36
72

Ajax wil zich in januari versterken met een controlerende middenvelder, meldt Voetbal International. In Amsterdam heerst het gevoel dat er na het vertrek van Edson Álvarez naar West Ham United geen balansbewaker in het elftal is.

Het halen van een defensieve middenvelder heeft komende winter prioriteit, klinkt het. Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk werden gehaald om het gat dat Álvarez achterliet in te vullen, maar zij slaagden daar om uiteenlopende redenen (nog) niet in. De zoektocht naar een controleur wordt geen eenvoudige, meldt VI. 'In de eerste plaats omdat januari een moeilijke maand is om reparatiewerkzaamheden te verrichten en spelers over het algemeen niet voor een habbekrats op te halen zijn. In de tweede plaats omdat er weinig transferbudget beschikbaar is in Amsterdam.'

Ajax is op zoek naar een 'type-Azor Matusiwa': een ervaren speler die de lijnen uitzet en voor balans kan zorgen. Het beheersen van de Nederlandse taal is naar verluidt een pré voor de toekomstige aanwinst. Vorig jaar informeerde Ajax al naar Matusiwa, het is onduidelijk of hij in januari haalbaar is.

De naam van Tottenham Hotspur-controleur Pierre-Emile Højbjerg zingt ook rond in Amsterdam, maar hij lijkt te duur. Dan wordt ook nog de naam van Donny van de Beek genoemd, al lijkt ook hij niet de gewenste versterking. Van de Beek is meer aanvallend ingesteld en dus niet de 'gewenste balansbewaker'.