'Ik wil hun namen niet noemen, maar snap niet hoe zij nog naar Ajax rijden'

'Ik wil hun namen niet noemen, maar snap niet hoe zij nog naar Ajax rijden'

10-12-2023 12:59 Laatste update: 14:56
130

Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen heeft flink uitgehaald naar een aantal mensen in de organisatie van Ajax. In gesprek met Het Parool vertelt de agent van onder andere Steven Bergwijn en Silvano Vos, hoe de club afdaalde na het vertrek van Marc Overmars.

"Na het vertrek van Overmars was er van bovenaf geen goede organisatie", vertelt Van Kooperen over de club waar hij veel spelers onder zijn hoede heeft. "Van de mensen die daarna zijn binnengehaald en er nu nog zitten, ik wil hun namen niet noemen, begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken na wat ze hebben laten gebeuren. Hoe stappen zij in de auto en rijden ze naar Ajax?"

Van Kooperen is zelf al langere tijd zaakwaarnemer, mede omdat zijn vader ook in het vak zit. Voornamelijk de band met de spelers uit zijn stal koestert hij. "Doordat ik bijvoorbeeld Stevie zo goed ken, hoeven we elkaar alleen maar aan te kijken en we weten genoeg. Het kan dat ze naar mijn vader gaan voor het ene ding en naar mij voor iets anders. Ik spreek meer hun taal, we hebben dezelfde leeftijd."