Turkije neemt maatregelen na 'verachtelijke misdaad': alle competities stilgelegd

Turkije neemt maatregelen na 'verachtelijke misdaad': alle competities stilgelegd

12-12-2023 07:42
93

Er wordt tot nader order niet gevoetbald in Turkije, zo maakte de Turkse voetbalbond bekend. Alle competities liggen voorlopig stil na de aanval op scheidsrechter Halil Umut Meler.

Na het laatste fluitsignaal bij Ankaragücü - Rizespor (1-1) ging het volledig mis. Faruk Koca, president van de thuisclub, viel samen met bestuursleden de arbiter aan. Daarbij liep de leidsman verwondingen aan zijn lichaam op. Op de officiële kanalen spreekt de TFF van een 'onmenselijke en verachtelijke aanval op Halil Umut Meler door zelfbewuste criminelen'.

De bond stelt dat niet alleen Umut Meler, maar alle belanghebbenden in het Turkse voetbal zijn geraakt. 'Iedereen die het heeft gemunt op scheidsrechters en misdaden tegen scheidsrechters heeft toegejuicht, is medeplichtig aan deze verachtelijke misdaad. Onverantwoordelijke statements van voorzitters, managers, coaches en tv-commentators hebben de weg voor deze walgelijke aanval vrijgemaakt.'

Ankaragücü, Koca en de andere daders worden op de 'zwaarste manier' gestraft, maakt de TFF bekend. Tot nader order wordt er niet gevoetbald in Turkije.

Bekijk HIER de beelden van de aanval.