United-comeback maakt Ten Hag trots: 'Wij kunnen van iedereen winnen'

United-comeback maakt Ten Hag trots: 'Wij kunnen van iedereen winnen'

27-12-2023 07:20
55

Manchester United keek dinsdagavond na 26 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan, maar Erik ten Hag had ook toen nog steeds het geloof dat zijn spelers voor een ommekeer zouden kunnen zorgen tegen Aston Villa. Dat gebeurde uiteindelijk ook, tot grote trots van de manager. 

"Natuurlijk gebeurde er iets in de tweede helft waardoor het beter draaide, maar ik vond ons in de eerste helft eigenlijk ook al goed spelen", aldus Ten Hag na afloop bij beIN Sports. "We kwamen met 0-2 achter door twee momenten van onoplettendheid bij spelhervattingen, maar tussendoor kregen we kansen en probeerden we het echt wel."

Diezelfde boodschap bracht Ten Hag in de rust ook over op zijn spelers. "We zeiden tegen het team dat ze het geloof moesten houden en door moesten gaan met wat ze voor rust al deden, en dan het liefst nog iets meer. We moesten de druk opvoeren en dat deden we met de 1-2, daarna zag je wat er gebeurde."

Die 1-2 werd gemaakt door Alejandro Garnacho, waarna de Argentijn even later ook voor de gelijkmaker zorgde. In de 82e minuut liet Rasmus Højlund Old Trafford ontploffen door de winnende te maken. "Ik heb voor de wedstrijd al gezegd dat we het Arsenal (3-1 nederlaag, red.) en Liverpool (0-0) heel moeilijk hebben gemaakt", vervolgt de oud-trainer van Ajax, die ervan overtuigd is dat United op een goede dag tot de topteams behoort. "Als wij op ons best zijn, kunnen we van iedereen winnen. Daar moet je altijd in geloven, ook al sta je met 0-2 achter. Dat maakt niet uit. Blijf doorgaan, toon karakter. Dat heeft de ploeg vandaag gedaan."

Højlund
Voor Højlund was de avond extra speciaal. De Deense spits opende tegen Villa zijn Premier League-rekening, tot grote vreugde van Ten Hag, die bij Viaplay complimenten uitdeelde aan de aanvaller. "Hij had er al vijf gemaakt in de Champions League, dus hij heeft zijn kwaliteiten al getoond. Ik wist zeker dat deze goal een keer zou komen en ben ervan overtuigd dat er meer zullen volgen nu hij de eerste binnen heeft. Ik ben heel blij voor hem. Hij werkt hard voor het team en verdient dit."