Real Madrid dankt Rüdiger en boekt broodnodige zege op Mallorca

3 januari - 21:09 Laatste update: 21:19
17

Real Madrid is in eigen huis ontsnapt aan pijnlijk puntenverlies. Tegen RCD Mallorca stevende De Koninklijke af op een doelpuntloos gelijkspel, maar in het laatste kwartier maakte Antonio Rüdiger de enige goal van de wedstrijd. Daardoor behoudt Real de koppositie in La Liga.

Tegen Mallorca speelde Real Madrid zijn eerste wedstrijd van 2024. De opdracht voor de ploeg van Carlo Ancelotti was duidelijk: alleen een overwinning was genoeg om Girona FC geen kans te geven om de koppositie weer over te nemen. In het Estadio Santiago Bernabéu was Real dominant, maar toch had het de nodige moeite met Mallorca.

Na ruim tien minuten spelen was de eerste kans voor De Koninklijke, toen Luka Modric met zijn voorzet het hoofd van Jude Bellingham vond. De Engelsman zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Predrag Rajkovic, die ook een sta in de weg bleek bij een uithaal van Vinícius Júnior. Ook Mallorca liet de tanden zien, via een schot van Antonio Sánchez. De Madrilenen hadden echter de regie over de wedstrijd. Dat leek beloond te worden met de openingstreffer, toen Rodrygo de bal klaarlegde voor zijn landgenoot Vinícius Júnior, maar laatstgenoemde miste het doel.

De ploeg van Ancelotti kwam moeizaam aan voetballen toe en met de kansen die het kreeg wist het niet zorgvuldig genoeg om te gaan. Na voorbereidend werk van Dani Carvajal leek Rodrygo een uitgelezen mogelijkheid te hebben om de 1-0 te verzorgen, maar ook hij wist het doel niet te vinden. Na zeventig minuten spelen schoot ook Aurélien Tchouaméni over, en begon de tijd te dringen.

Na 77 minuten gebeurde het toch voor Real Madrid. Uit een corner kopte Antonio Rüdiger raak, waarmee de voorsprong voor de hoofdstedelingen was veiliggesteld. Mallorca trachtte nog iets terug te doen en kreeg via Matija Nastasić nog een aardige kans, maar daar bleef het bij. Real Madrid schrijft zodoende drie punten bij.