Feyenoord verslikt zich in NEC en ziet koploper PSV nog verder uitlopen

14 januari - 18:41
467

Het lijkt niet meer de vraag of, maar wanneer PSV de landstitel verovert. Feyenoord verspeelde zondagavond in de eerste Eredivisie-speelronde van 2024 onnodige én peperdure punten tegen NEC (2-2).

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat in de zeventiende minuut op voorsprong kwam tegen NEC. Javairô Dilrosun bekroonde zijn enigszins verrassende basisplaats door de bal in de verre hoek achter Jasper Cillessen te krullen: 1-0.

Amper tien minuten later werd het al 2-0 door een doelpunt van Santiago Gimenez - zijn negentiende van deze jaargang. Daarmee evenaarde hij halverwege het seizoen al de topscorers van vorig jaar, Xavi Simons (PSV, nu RB Leipzig) en Anastasios Douvikas (FC Utrecht, nu Celta de Vigo).

Feyenoord zat op rozen, maar ging toch met vervelend gevoel de kleedkamer in. Op slag van rust verzilverde Dirk Proper de eerste de beste kans voor NEC. Kort daarvoor had Quinten Timber verzuimd om de 3-0 te maken.

Vroeg in de tweede helft kwam NEC op miraculeuze wijze zelfs langszij. Ook de tweede kans voor de Nijmegenaren vloog binnen: NEC-uitblinker en -topscorer Magnus Mattsson verraste Justin Bijlow, die niet vrijuit ging, met een schot van buiten de zestien: 2-2.

Het vertwijfelde Feyenoord probeerde met man en macht een nieuwe voorsprong te forceren, maar kwam bedrogen uit. Ook de invalbeurten van Leo Sauer, Ondrej Lingr en Luka Ivanusec sorteerden geen effect. Door het gelijkspel is de achterstand van de nummer twee uit Rotterdam op PSV opgelopen tot twaalf (!) punten.