Vitesse bereikt kwartfinale beker en blijft in race om seizoen nog glans te geven

Vitesse bereikt kwartfinale beker en blijft in race om seizoen nog glans te geven

18 januari - 20:37
53

Vitesse is de volgende Eredivisie-ploeg die zich mag gaan melden in de kwartfinale van de KNVB beker. De Arnhemmers waren met minimale cijfers in eigen huis te sterk voor de amateurs van AFC. Het werd 1-0 door een goal van de teruggekeerde Davy Pröpper.

Pröpper mocht na een jaar blessureleed afgelopen weekend al invallen, maar tegen AFC keerde hij voor het eerst terug in de basiself. Ook jeugdtalent Gyan de Regt mocht zich laten zien in de basiself van coach Edward Sturing. Markus Schubert mocht weer eens keepen in het duel met AFC. Eloy Room had een dag vrij en begon vanaf de bank.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Vitesse niet de volgende Eredivisie-club wilde worden, die uitglijdt over een amateurploeg. De druk was direct hoog van de degradatiekandidaat en AFC had het gelijk moeilijk. De eerste goal viel dan ook na een half uurtje spelen. De teruggekeerde Pröpper mocht zijn rentree met een goal bekronen en Vitesse zo op voorsprong zetten.

Na rust bleven de Arnhemmers het goal van AFC onder vuur nemen, maar een goal viel er niet meer. Toni Domgjoni scoorde nog wel, maar die goal ging niet door vanwege buitenspel. Ramon Hendriks was in de slotfase nog belangrijk. Hij haalde een bal van AFC van de lijn, waardoor de winst voor Vitesse binnen was. Uiteindelijk speelde de ploeg van Sturing het duel uit en staat Vitesse in de kwartfinale van de KNVB beker. De Arnhemmers zijn daardoor nog altijd in de race om het troosteloze seizoen op te leuken met een prijs.