Fortuna strikt Da Cruz als Noslin-vervanger, AC Milan-huurling staat voor vertrek

Fortuna strikt Da Cruz als Noslin-vervanger, AC Milan-huurling staat voor vertrek

25 januari - 11:45 Laatste update: 11:58
9

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Alessio Da Cruz. De aanvaller komt transfervrij over, nadat hij zijn contract liet ontbinden bij het Italiaanse Feralpisalò, dat uitkomt in de Serie B. De Eredivisie is geen onbekend terrein voor de enkvelvoudig international van Kaapverdië. VoetbalPrimeur wist woensdag al van de interesse van Fortuna in de aanvaller.

Fortuna kon wel een aanvallende impuls gebruiken na het vertrek van Tijjani Noslin. Hij tekende onlangs een contract bij Hellas Verona, waardoor er een vacature vrij kwam bij de ploeg van trainer Danny Buijs. De komst van Da Cruz gaat, verwacht VoetbalPrimeur, gepaard met het vertrek van AC Milan-huurling Marko Lazetić. Een terugkeer naar Italië ligt in de lijn der verwachting. 

Da Cruz, die in het seizoen 2020/21 nog uitkwam voor FC Groningen, laat op de clubsite weten blij te zijn met de stap. "Ik weet dat de club mij al langere tijd volgt. Ik ben blij dat het ditmaal concreet is geworden en dat ik een meerjarig contract heb getekend. Ik kan niet wachten om op het veld te staan en mijn plek proberen te veroveren in het elftal."

Da Cruz is ondanks zijn relatief jonge leeftijd (26) een ware voetbalreiziger. Hij speelde in de jeugd van Ajax, Almere City en FC Twente, waarvoor hij een handvol wedstrijden speelde. Bij FC Dordrecht brak hij door, alvorens hij uitkwam voor Novara, Parma, Sheffield Wednesday, Groningen, het Mexicaanse Santos Laguna en KV Mechelen. Komende zondag kan hij debuteren. Dan speelt Fortuna het thuisduel met FC Volendam.