Gimenez trekt pijnlijke conclusie: 'Weet dat ik niet dezelfde Santi ben'

Gimenez trekt pijnlijke conclusie: 'Weet dat ik niet dezelfde Santi ben'

28 januari - 21:59 Laatste update: 22:22
62

Santiago Gimenez had in de wedstrijd tegen FC Twente de uitgelezen kans om Feyenoord op voorsprong te schieten, maar de spits faalde vanaf elf meter. De Rotterdammers slaagden er ook daarna niet in om te scoren en kwamen daardoor in de eigen Kuip niet verder dan een gelijkspel. Na afloop van het duel erkent Gimenez dat hij niet in goede vorm verkeert.

Lars Unnerstall wist de strafschop van Gimenez te keren, maar de Mexicaan weerspreekt dat hij twijfelde bij het schieten. "Nee, ik twijfelde niet. Ik wist waar ik wilde schieten. Ik heb video's bekeken en erop getraind, maar de keeper pakt hem, dat kan gebeuren. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik denk dat we een goede kans hadden gehad om te winnen als ik had gescoord", aldus Gimenez tegenover ESPN.

Hoewel Gimenez reeds negentien keer tot scoren wist te komen in de Eredivisie, verloopt de productie de laatste tijd wat stroever bij de spits. Zelf erkent Gimenez dat hij niet in zijn beste vorm steekt. "Ik weet dat ik niet dezelfde Santi ben als de speler die de mensen eerst zagen. Ik moet ervoor zorgen dat dat weer terugkomt. Het belangrijkste is om hard te blijven werken en daar ga ik morgen weer mee door."

Tot slot laat Gimenez zich lovend uit over de supporters in de Kuip, die de spits ook na zijn gemiste penalty toe bleven zingen. "Ze zijn er altijd voor me. Ik voel me verdrietig, omdat ik voel dat zij meer verdienen. Vandaag was niet mijn dag, dus ik ga een lange nacht tegemoet. Maar morgen gaan we verder met hard werken. We hebben nog veel te winnen in dit seizoen: de beker, de Europa League, en we zullen tot het einde vechten voor de titel. Ik moet daar klaar voor zijn."