Drukte in de Domstad: Utrecht strikt Deense buitenspeler

Drukte in de Domstad: Utrecht strikt Deense buitenspeler

30 januari - 21:15 Laatste update: 22:14
60

FC Utrecht krijgt per direct de beschikking over de Deen Jeppe Okkels. De 24-jarige linksbuiten komt over van IF Elfsborg en tekent een contract tot medio 2027, met de optie voor een extra jaar. Dat melden de Domstedelingen dinsdagavond.

Okkels debuteerde al op zestienjarige leeftijd voor Silkeborg IF in het Deense betaald voetbal. Hij speelde meer dan honderd duels voor die club, voordat hij in 2020 de transfer maakte naar IF Elfsborg. Voor de Zweden scoorde hij 29 keer en gaf hij 16 assists in 118 optredens. Daarnaast doorliep hij de Deense jeugdelftallen O16, O17, O18, O19, O20 en Jong Denemarken.

"Jeppe is een buitenspeler die beschikt over diepgang en snelheid", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Hij heeft bovendien een goede voorzet in huis en heeft door de jaren heen bewezen goals te kunnen maken. We zijn blij dat Jeppe voor ons heeft gekozen en dat we hem aan ons hebben kunnen binden."

FC Utrecht is bedrijvig deze transferperiode. Trainer Ron Jans verwelkomde eerder al keeper Thijmen Nijhuis, linksback Tim Handwerker en spits Sam Lammers. Daarnaast is de rechtsback Niklas Vesterlund op weg naar de Domstad, wist VoetbalPrimeur al te melden. De landgenoot van Okkels kost één miljoen euro.

Aan de andere kant komt er ook het nodige geld in het laatje. Bart Ramselaar vertrekt voor ongeveer 1,5 miljoen euro naar Singapore en Modibo Sagnan is voor meer dan drie miljoen op weg naar Montpellier, weet De Telegraaf.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!