AZ bespoedigt transfer en neemt Zeefuik per direct over van Volendam

AZ bespoedigt transfer en neemt Zeefuik per direct over van Volendam

1 februari - 14:01 Laatste update: 14:03
26

Het is officieel: AZ neemt Lequincio Zeefuik per direct over van FC Volendam. De negentienjarige spits heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2029.

Zeefuik liep aan het einde van het seizoen uit zijn contract. In de zomer zou hij transfervrij de overstap maken, maar door het vertrek van Jens Odgaard naar Bologna heeft AZ de deal naar voren gehaald. Daardoor blijft Volendam niet met lege handen achter.

Het broertje van Género en Deyovaisio Zeefuik maakte vooral de laatste maanden de nodige indruk in de Eredivisie. Begin december scoorde hij in De Kuip tegen Feyenoord, waarna hij ook tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo fraaie goals maakte. "Het is een speler met enorme potentie", zei interim-trainer Maarten Martens afgelopen weekend al over Zeefuik.

Zeefuik is na Kristijan Belic, die overkwam van Partizan Belgrado, en Gonçalo Esteves de derde winteraankoop van AZ. "Het is een mooie nieuwe uitdaging", reageert de spits op de clubkanalen van AZ. "Het is het afgelopen halfjaar snel gegaan. Er kwam een nieuwe trainer die me vertrouwen gaf. Daardoor speelde ik goed. Dit is een geweldige stap in mijn carrière waar ik trots op mag zijn."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de komst van Zeefuik. "Hij heeft dit seizoen van zich laten horen in de Eredivisie met een aantal bijzondere goals. Als je kijkt naar hoe hij het spel speelt, is het een aanvaller die goed bij onze manier van spelen past. Hij is een spits die sterk is met zijn rug naar de goal, maar ook zelf kan creëren en dat is een mooie kwaliteit. Hij heeft dus al veel in zijn pakket, maar er is ook nog veel ruimte voor ontwikkeling. Hij is een aanwinst waar we heel erg blij mee zijn."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!