'AZ informeert naar Deens doelpuntenkanon, prijskaartje schrikt af'

'AZ informeert naar Deens doelpuntenkanon, prijskaartje schrikt af'

31 januari - 16:34 Laatste update: 17:23
25

AZ heeft de pijlen gericht op Alexander Lind, een 21-jarige spits van Silkeborg IF. Volgens de Deense krant BT hebben de Alkmaarders geïnformeerd naar het Deense doelpuntenkanon. Een transfer wordt op dit moment echter een lastig verhaal.

Silkeborg wil nu niet meewerken aan een vertrek van Lind, die met tien goals in zestien duels de topscorer is van de Deense competitie. De Deense club wees onlangs een bod van vier miljoen euro af op teamgenoot Alexander Busch. Lind zou ongeveer het dubbele moeten kosten, aldus BT. Dat zou een recordtransfer betekenen voor Silkeborg. Het is daardoor onwaarschijnlijk dat hij nog deze transferperiode vertrekt.

Dat is een tegenvaller voor AZ, dat volgens de Deense berichtgeving informeerde naar Lind. De Alkmaarders hebben concurrentie van Brøndby. Voorlopig zouden zij geschrokken zijn van het prijskaartje. Als Lind zijn huidige niveau vasthoudt, dan lijkt een transfer in de zomer alsnog waarschijnlijk. Hij heeft nog een contract tot medio 2026.

AZ gaat met Lequincio Zeefuik al een nieuwe spits verwelkomen. Jens Odgaard en Mexx Meerdink staan daarentegen voor een (tijdelijk) vertrek.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!