Jong Ajax met debutant Rijkhoff en wereldkampioen Rulli langs Jong FC Utrecht

Jong Ajax met debutant Rijkhoff en wereldkampioen Rulli langs Jong FC Utrecht

5 februari - 22:02
154

Jong Ajax heeft met een veredelde hoofdmacht een overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Nummer drie Roda JC beleefde in Wijdewormer een pijnlijke avond tegen Jong AZ.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 0-1
Het duel op Sportcomplex Zoudenbalch was om meerdere redenen bijzonder. Julian Rijkhoff, die voor een slordige anderhalf miljoen euro werd teruggekocht van Borussia Dortmund, maakte zijn rentree in het shirt van Ajax. Onder de lat stond de 31-jarige Gerónimo Rulli, die voor het eerst zijn opwachting maakte bij de beloftenploeg. Verder stonden uit de A-selectie Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar'Jany Martha, Silvano Vos en Kian Fitz-Jim aan de aftrap.

Hoewel het op papier geen eerlijke strijd leek, was dat in de praktijk wel zo. Na een levendig begin zakte het tempo en daar profiteerde Jong Ajax van. Tien minuten voor rust zette Jaydon Banel de bezoekers op voorsprong.

In het tweede bedrijf vielen er geen goals meer, waardoor Rulli zijn doel schoon hield. Goed nieuws voor Ajax was de rentree van Sivert Mannsverk, die voor het eerst sinds september vorig jaar minuten maakte. Jong Ajax blijft ondanks de zege bungelen in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dave Vos staat vijftiende, Jong Utrecht bezet plek zeventien.

Jong AZ - Roda JC 1-0
Een pijnlijke uitglijder voor Roda in de strijd om de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. Door een goal van aanvallende middenvelder Tom Kerssens verliezen de Limburgers bijna 250 kilometer van huis. In de slotfase drong Roda aan, maar na een rode kaart voor Peña Zauner was het slotoffensief voorbij.

Bij winst was Roda over ADO Den Haag naar plek twee geklommen, de plek die aan het eind van de rit recht geeft tot rechtstreekse promotie. De achterstand op De Residentieclub bedraagt twee punten.